Ordonează cuvintele!


,,Ordonează cuvintele!” este un joc interactiv pentru exersarea/evaluarea citirii expresive și receptive a propozițiilor. Jocul conține 12 exerciții de ordonare a cuvintelor în propoziții.

În ordonarea cuvintelor, copilul va avea în vedere regulile de punctuație (scrierea cu literă mare la începutul propoziției) și specificul topicii propoziției în limba română (ordinea firească a cuvintelor în propoziție: subiect, predicat, atribut sau complement etc). Ex: Radu ascultă muzică în camera lui – răspuns corect. Variante incorecte: Radu ascultă în camera lui muzică; În camera lui Radu ascultă muzică (varianta ar fi fost corectă dacă era prezentă virgula după cuvântul ,,lui”).

Când poziția cuvântului în propoziție este corectă, chenarul negru se colorează. Numărul de încercări pentru ordonarea cuvintelor nu este finit. Se acordă bonusuri pentru a ordona cuvintele dintr-un număr cât mai mic de mutări. Numărul punctelor obținute de copil la fiecare exercițiu este invers proporțional cu numărul de mutări efectuate pentru a ordona corect cuvintele.

La finalul jocului, copilul poate accesa lista răspunsurilor și punctajul obținut.

Apăsați butonul Start pentru a începe:

Alte jocuri interactive găsiți aici:

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Urmărește

Arhive

Categorii

Traducere

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!