Mapa sunetului S – 30% reducere în decembrie

Mapa sunetului S


„Mapa sunetului S” este un auxiliar logopedic pentru corectarea dislaliei, realizat în Power Point, care poate fi utilizat atât în format tipărit, cât și în format e-book interactiv, în cabinetul logopedic sau în terapia logopedică online. Materialul are 65 de pagini și urmărește toate etapele corectării sunetului S, de la pregătirea impostării, până la automatizarea sunetului în vorbirea curentă, fiind explicate și ilustrate toate exercițiile. Unele slide-uri sunt statice, altele sunt interactive sau aplicații drag&drop, prin care copilul poate manipula imaginile pe ecran.

Pentru etapa premergătoare impostării, se prezintă exercițiile specifice de gimnastică fonoarticulatorie, care pregătesc emiterea corectă a sunetului S, precum și câteva onomatopee ilustrate, prin care copiii pot asocia fonetic sunetul S. Eu am ales sunetul șarpelui pentru asociere cu sunetul S. Urmează exercițiile de emitere a sunetului, cu explicarea palatogramei și poziționarea corectă a aparatului fonoarticulator.

După etapa emiterii, sunetul va fi introdus în silabe directe, inverse, logatomi cu sunetul S median, silabe și logatomi cu S repetat. Planșele sunt ilustrate, iar exercițiile sunt gradate de la simplu la complex. Pentru această etapă, am realizat și un slide drag&drop, prin care copilul va exersa sunetul în silabe printr-un joc tip traseu, ajutând-o pe Scufița Roșie să ajungă la casa bunicuței. Copilul va pronunța după logoped sau independent (dacă știe să citească) fiecare silabă/ logatom, mișcând pe ecran imaginea Scufiței.

Următoarele slide-uri corespund introducerii sunetului S în cuvinte (inițial, median, final și în grup consonantic) și propoziții. Slide-urile sunt fie statice, fie animate, cu aplicații drag8drop sau jocuri interactive cu spinner-ul. Imaginile au o rezoluție foarte bună, sunt mari și clare, ideale pentru terapia logopedică online. Slide-urile au fost realizate astfel încât să se evite monotonia exercițiilor. Logopedul va alege ce slide-uri lucrează, în funcție de particularitățile copilului (vârstă, nivelul dezvoltării intelectuale, al abilităților de operare cu calculatorul etc).

Sunetul S este, apoi, diferențiat de sunetele cu care seamănă fonetic sau ca punct de articulare: Z, Ț și Ș. Slide-urile vizează atât diferențierea la nivelul cuvântului, cât și diferențierea în propoziții, iar tipurile de exerciții variază.

Urmează căteva slide-uri pentru școlari, care vor fi completate fie prin imprimarea paginilor, fie în aplicație, folosind tastatura calculatorului sau mouse-ul (pentru scriere cursivă).

Ultimele slide-uri sunt destinate automatizării pronunției corecte a sunetului S în vorbirea curentă, prin repetarea/învățarea unor scurte poezii, cu frecvență mare a sunetului S.

Vizualizați aici un video de prezentare a materialului:

Am realizat acest material pentru logopezi, dar poate fi utilizat și de către părinții copiilor cu logopatii, care nu dispun de serviciile unui logoped și vor să-i ajute pe copii să-și îmbunătățească/ corecteze pronunția sunetului S.

Toată luna decembrie, materialul poate fi achiziționat cu 30% reducere printr-un abonament Fulger (35 lei), online sau offline. Veți primi mapa prin e-mail. În ambele variante, specificați la Detalii plată: Mapa sunetului S.

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonare

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Arhive

Categorii

Traducere

error

Iți place blogul? Abonează-te, pentru a afla noutățile!