Ghicitori cu animale


Ghicitori cu animale este un joc interactiv, prin care putem urmări evaluarea/dezvoltarea vocabularului pasiv și activ – pentru preșcolari și a comprehensiunii lecturii – pentru școlari. Jocul conține 14 ghicitori cu animale, ușoare ca grad de dificultate, pentru că nu vizează atât perspicacitatea copilului, cât mai ales nivelul înțelegerii limbajului oral sau scris-citit.

Cum jucăm?

  • Preșcolari: părintele citește ghicitoarea, copilul răspunde alegând imaginea potrivită din cele 4 variante. Jocul evaluează răspunsul corect prin simbolurile V (corect) sau X (incorect). Mai multe răspunsuri incorecte reprezintă un semnal de alarmă în privința comprehensiunii (înțelegerii) limbajului oral, ceea ce înseamnă că va trebui să ne axăm mai mult pe dezvoltarea vocabularului pasiv. Dacă înțelegerea este bună, dar copilul nu cunoaște răspunsul corect, ne vom axa pe dezvoltarea vocabularului activ. Astfel, copilul va învăța cuvinte noi din categoria ,,animale”, să recunoască un animal după descriere, să asocieze elemente caracteristice (ex. culoare, hrană, foloase etc);
  • Școlari: copilul citește ghicitoarea și alege răspunsul potrivit. Mai multe răspunsuri incorecte, dat fiind gradul mic de dificultate a cerinței, reprezintă un indicator al slabei comprehensiuni (înțelegeri) a lecturii, ceea ce înseamnă că, deși copilul citește, nu înțelege semnificația textului citit și ne vom concentra pe recuperarea acestei deficiențe.

La finalul jocului, răspunsurile se contorizează, se obține un punctaj, se face un clasament și se poate accesa lista răspunsurilor corecte.

Alte jocuri găsiți aici:

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Logorici – oferta de servicii și produse logopedice

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului Ș

Arhive

Mapa sunetului R

Categorii

Mapa sunetului S

Corectarea pronunției – fișe de lucru

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!