Cu ce sunet începe cuvântul?


,,Cu ce sunet începe cuvântul?” este un joc interactiv pentru dezvoltarea conștiinței fonologice, prin exerciții de analiză fonetică. Jocul conține 20 de imagini. Copilul trebuie să identifice primul sunet al cuvântului desemnat de imagine și să aleagă răspunsul corect din 4 variante de răspuns. Am conceput structura itemilor de răspuns în funcție de asemănarea acusticâ a sunetului (ex. C-G, F-V) și de asemănarea optică a literelor mari de tipar (ex. P-B-R). Astfel, la finalul jocului, veți avea atât informații despre calitatea auzului fonematic (prin modul în care copilul recunoaște sau nu sunetul inițial al cuvântului), cât și despre tipul dificultăților întâmpinate în asocierea sunetului cu litera (confuzii între litere pe criteriul acustic sau optic).

Răspunsul corect sau incorect este evaluat, se contorizează și se face un clasament al primilor 10 jucători. La finalul testului, poate fi accesată și lista răspunsurilor corecte, pentru autoevaluare.

Jocul poate fi jucat și de preșcolarii care nu știu literele, prin formularea orală a răspunsului. Părintele îi poate arăta ce casetă trebuie să apese pentru răspuns. În felul acesta, copilul se va familiariza cu literele mari de tipar.

Găsiți aici și alte jocuri interactive:

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Urmărește

Arhive

Categorii

Traducere

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!