CAA – Vreau să mănânc


,,Vreau să mănânc” este un alt material pentru comunicarea alternativă și augmentativă, destinat copiilor nonverbali. Comunicarea alternativă și augmentativă (CAA) este acea formă de comunicare, prin care se suplinește sau susține vorbirea. Mai multe detalii despre CAA puteți citi AICI.

Materialul vizează comunicarea prin schimb de imagini, pentru verbul ,,a mânca” și îl va ajuta pe copilul nonverbal sau cu posibilități limitate de vorbire să exprime ceea ce dorește să mănânce. Copilul va așeza pe planșa de comunicare sau va înmâna adultului pictograma ,,mănânc” și jetonul cu imaginea felului de mâncare dorit. Materialul poate fi personalizat cu alte alimente, preferate de copil.

Materialul conține 2 planșe de comunicare (pentru fată și băiat), 2 pictograme ,,mănânc”, 22 de sugestii (mâncarea la care se gândește copilul) și 22 de jetoane cu feluri de mâncare.

Putem utiliza materialul și în terapia retardului de limbaj, pentru a-i ajuta să înțeleagă cuvintele și să formuleze propoziții. Logopedul/părintele așază un jeton-sugestie (ce ar dori copilul să mănânce), apoi copilul va căuta în jetoanele cu mâncare imaginea corespunzătoare și va formula propoziții: Vreau să mănânc…(paste, salată etc.)/ Fata/băiatul mănâncă…/ Fata/băiatul vrea să mănânce…

Materialul este conținut premium, destinat membrilor Clubului Logorici. Dacă îl găsiți util, vă aștept în club!

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Logorici – oferta de servicii și produse logopedice

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului Ș

Arhive

Mapa sunetului R

Categorii

Mapa sunetului S

Corectarea pronunției – fișe de lucru

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!