25$ reducere Rezzimax Tuner Pro

CAA – Vreau/Ajută-mă să deschid


,,Vreau/Ajută-mă să deschid” este un material pentru comunicarea alternativă și augmentativă, destinat copiilor nonverbali. Comunicarea alternativă și augmentativă (CAA) este acea formă de comunicare, prin care se suplinește sau susține vorbirea. Mai multe detalii despre CAA puteți citi AICI.

Materialul prezentat astăzi vizează comunicarea prin schimb de imagini, pentru verbul ,,a deschide” și îl va ajuta pe copilul nonverbal sau cu posibilități limitate de vorbire să exprime dorința de a deschide sau de a fi ajutat să deschidă diverse obiecte (ușa, dulapul, sticla cu apă, ghiozdanul etc.). Copilul va așeza pe planșa de comunicare sau va înmâna adultului pictograma ,,deschid” și jetonul cu imaginea obiectului.

Materialul conține 15 planșe (situații), care au rolul de a exemplifica acțiunea, 15 pictograme ,,deschid” și 15 jetoane cu obiecte.

Putem utiliza materialul și în terapia retardului de limbaj, pentru copiii cu limbaj receptiv afectat, pentru a-i ajuta să înțeleagă cuvintele. Voi realiza curând și o variantă pentru băiat (pentru a ajuta copilul cu care lucrăm – fată sau băiat – să se identifice mai bine în imagini).

Materialul este conținut premium, destinat membrilor Clubului Logorici. Dacă îl găsiți util, vă aștept în club!

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Ghid de dezvoltare personală pentru copii – caiet interactiv

Arhive

Categorii

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!