25$ reducere Rezzimax Tuner Pro

TalkTools Sensi – Instrumente pentru terapia miofuncțională


Astăzi vreau să vă prezint un instrument pentru terapia miofuncțională orofacială: kit-ul de integrare senzorială TalkTools® Sensi cu vârfuri senzoriale pentru stimulare orală și hrănire. Despre tulburările miofuncționale orofaciale am scris mai multe într-un alt articol (vezi articolul AICI).

TalkTools® Sensi este un instrument pentru terapia miofuncțională în tulburările de vorbire și de înghițire, asemănător cu Z-Vibe (cu câteva avantaje), care poate fi utilizat pentru stimularea orală. Folosirea instrumentului este utilă în mobilizarea orofacială la copii și adulți/bătrâni (întărirea musculaturii implicate în actul vorbirii și înghițirii), scăderea hipersalivației, formarea/ menținerea abilităților de hrănire la copiii/adulții cu dificultăți de deglutiție, creșterea conștientizării componentelor aparatului articulator pentru copiii cu hiposensibilitate. Instrumentele ajută și la desensibilizarea alimentară, în cazul copiilor care nu tolerează anumite gusturi sau texturi ale alimentelor.

În corectarea sunetelor, putem folosi instrumentul pentru indicarea locului de plasare a limbii, pentru exercițiile de lateralizare și coordonare a limbii, pentru obținerea vibrațiilor limbii în cazul sunetului R, pentru exercițiile de întărire a musculaturii buzelor, obrajilor, vălului palatin sau pentru exercițiile de ocluzie a dinților și buzelor.

Kit-ul este format dintr-un dispozitiv Sensi, cu 4 trepte de vibrație, două dintre ele având și funcție de pulsare (ceea ce este o noutate față de instrumentul Z-Vibe). Vibrațiile produse în trepte diferite de intensitate fac posibilă adaptarea la particularitățile pacientului, iar pulsațiile adaugă o componentă tactilă terapiei de vorbire sau deglutiție.

Un alt avantaj al acestui dispozitiv este faptul că permite montarea vârfurilor la ambele capete, ceea ce conferă o mai bună gestionare a timpului de lucru, evitând schimbarea vârfului pentru fiecare tip de exercițiu. Cu TalkTools Sensi este suficient să întorci dispozitivul pentru a lucra cu un alt vârf.

Alt avantaj major este faptul că acest instrument funcționează cu baterie standard AAA, nefiind necesară achiziționarea de baterii speciale, costisitoare.

Kit-ul mai conține diferite vârfuri (netede sau texturate), care oferă o stimulare senzorială variată pentru a îmbunătăți sensibilitatea orală: lingurițe, depresor de limbă, vârfuri cu diferite texturi pentru masajul buzelor, limbii, obrajilor, vârfuri de indicare/stimulare a unei zone limitate, vârfuri de plasare a limbii. Modul de schimbare a vârfurilor este foarte facil.

Kit-ul este adecvat pentru toate vârstele și pentru o varietate de probleme de hrănire și vorbire.

Câteva detalii tehnice:

  • Fabricat în SUA, din material de calitate medicală conform FDA
  • Nu conține BPA, PVC, latex,  ftalați sau plumb
  • Vărfurile se pot spăla la mașina de vase (pentru uz individual) sau steriliza
  • 4 trepte de vibrație (2 de pulsare)
  • Funcționează cu baterie standard AAA (inclusă).
Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Ghid de dezvoltare personală pentru copii – caiet interactiv

Arhive

Categorii

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!