25$ reducere Rezzimax Tuner Pro

Învăț să spun propoziții – verbul „a mânca”


„Învăț să spun propoziții – verbul A MÂNCA” – este un joc logopedic pentru structurarea vorbirii, prin care copilul cu întârziere în dezvoltarea limbajului va învăța să formuleze propoziții cu verbul „a mânca”, după schema Cine? (subiect) – Ce face? (predicat) – Ce? (complement).

Materialul conține 32 de planșe de joc și 72 de jetoane, care trebuie decupate și laminate. Avem 8 jetoane cu personaje (eu – varianta pentru fată și băiat, mama, tata, bunica, bunicul, fata și băiatul), 32 de jetoane cu feluri de mâncare și 32 de jetoane cu propoziții scrise.

Pe fiecare planșă de joc, logopedul va așeza în chenarele din dreapta jetoane cu 4 personaje și 4 feluri de mâncare, din care copilul va trebui să aleagă jetoanele corecte, pentru a formula propoziția indicată de imagine.

Pentru a facilita structurarea vorbirii, logopedul poate formula întrebările ajutătoare: Cine? Ce face? Ce mănâncă?, până când copilul își însușește schema propoziției. Dacă este școlar, copilul va găsi și jetonul cu propoziția scrisă.

Ulterior, schema poate fi extinsă și cu un atribut (întrebarea Ce fel de…?): Eu mănânc pizza bună/ delicioasă/ cu salam/ cu cașcaval/ caldă etc.

Puteți utiliza materialul și în terapia tulburărilor de pronunție, în etapa de consolidare/ automatizare, dând nume personajelor și selectând jetoanele cu felurile de mâncare ce conțin sunetul afectat. De exemplu, pentru consolidarea sunetului Ș, vom numi fetița Ștefania, băiatul Șerban și vom selecta jetoanele cu cașcaval, pește, sandviș, gogoși, sushi.

Materialul este conținut premium și poate fi descărcat prin abonament. dacă vă place, vă aștept în Club Logorici!

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Ghid de dezvoltare personală pentru copii – caiet interactiv

Arhive

Categorii

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!