Paletarul logopedic


,,Paletarul logopedic” este un instrument de evaluare logopedică, pe care logopezii îl utilizează în etapa de evaluare inițială sau finală, pentru examinarea vorbirii independente a copilului. Paletarul conține toate sunetele limbii române, poziționate inițial, median și final. Copilul trebuie să denumească imaginile, iar logopedul va nota pronunția fiecărui sunet, urmărind dacă sunetul este articulat corect, deformat, omis sau înlocuit. Sunetele pe care copilul nu le pronunță corect vor fi notate în fișa logopedică de examinare și vor fi recuperate printr-un program terapeutic de corectare a tulburării de pronunție.

Materialul conține 10 planșe cu sunetele limbii române, o copertă și câteva slide-uri cu grupuri consonantice, pentru că sunetul poate fi articulat corect lângă vocale și omis în coarticulare cu o consoană. Pentru o folosință îndelungată, vă recomand să laminați planșele, apoi să le decupați după conturul albastru, să le perforați în partea de sus-mijloc și să le montați pe un inel metalic, pentru a putea fi derulate cu ușurință. Produsul final va fi un instrument eficient (nu va necesita aplicarea altor probe pentru evaluarea pronunției sunetelor în vorbirirea independentă), ușor de manipulat, atractiv, de nelipsit din mapa logopedică a oricărui specialist.

Materialul poate fi utilizat și de părinți sau cadre didactice, ca suport vizual pentru dezvoltarea limbajului, învățarea literelor și a grupurilor de litere sau ca exerciții de analiză fonetică (de recunoaștere a poziției sunetului în cuvânt). Este disponibil pentru descărcare, în format PDF, pentru membrii Clubului Logorici, prin abonament Fulger. În curând, voi posta în Club și Paletarul logopedic online, format mare, cu un sunet pe pagină.

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

2 comments on “Paletarul logopedic

Angela Zbengheci

Buna seara!Ma bucur ca am gasit aceste articole.

Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Logorici – oferta de servicii și produse logopedice

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului Ș

Arhive

Mapa sunetului R

Categorii

Mapa sunetului S

Corectarea pronunției – fișe de lucru

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!