Aplicație interactivă pentru consolidarea și automatizarea sunetului R


„Troli, monstrulețul mâncăcios” este o aplicație interactivă pentru consolidarea și automatizarea sunetului R. Materialul este creat în programul Power Point și cuprinde 12 slide-uri, prin care copilul va exersa pronunția sunetului R în grup consonantic.

Primul slide prezintă personajul jocului: Troli, un monstruleț flămând, pe care copilul va trebui să îl hrănească, dar nu cu orice, ci doar cu ceea ce acesta solicită. Urmează slide-urile în care copilul trebuie să aleagă itemul cerut, exersând pronunția sunetului R în grup consonantic. Logopedul poate întreba copilul: ,,Care este meniul zilei? Ce poate să mănânce monstrulețul?”. Copilul va denumi toate cele 4 imagini de pe planșă, apoi va apăsa caseta de dialog, pentru a afla preferința lui Troli. Dacă este selectată imaginea corectă, aceasta se va deplasa spre gura monstrului și va dispărea. Dacă imaginea selectată nu este corectă, va apărea slide-ul cu îndemnul „Mai încearcă!”. După fiecare răspuns corect, monstrulețul ne gratulează cu un „Yammy”, iar la final este un slide de felicitare. Copilul va formula răspunsurile în propoziții: „Îi dau monstrulețului Troli să mănânce…”. Îi puteți pune întrebări despre ce a mâncat, astfel încât să exersați pronunția sunetelor învățate.

Pentru rularea aplicației, trebuie selectată opțiunea Slide show din bara de sus a programului Power Point, apoi From beginning, pentru ca aplicația să se deruleze de la primul slide. La final, închideți fără a salva documentul (pentru cazul în care faceți modificări neintenționate în document).

Vedeți aici un video demonstrativ:

Puteți utiliza aplicația și în terapia retardului de limbaj, pentru exersarea vocabularului receptiv și expresiv.

Jocul are și o variantă PDF, în care se face și diferențierea R-L. Îl găsiți aici: Joc logopedic pentru consolidarea și diferențierea sunetului R

Materialul este conținut premium, destinat membrilor Clubului Logorici. Dacă vă place, vă aștept în club!

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Logorici – oferta de servicii și produse logopedice

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului Ș

Arhive

Mapa sunetului R

Categorii

Mapa sunetului S

Corectarea pronunției – fișe de lucru

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!