Mapa sunetului S – 30% reducere în decembrie

Aplicație interactivă pentru consolidarea și automatizarea sunetului R


„Troli, monstrulețul mâncăcios” este o aplicație interactivă pentru consolidarea și automatizarea sunetului R. Materialul este creat în programul Power Point și cuprinde 12 slide-uri, prin care copilul va exersa pronunția sunetului R în grup consonantic.

Primul slide prezintă personajul jocului: Troli, un monstruleț flămând, pe care copilul va trebui să îl hrănească, dar nu cu orice, ci doar cu ceea ce acesta solicită. Urmează slide-urile în care copilul trebuie să aleagă itemul cerut, exersând pronunția sunetului R în grup consonantic. Logopedul poate întreba copilul: ,,Care este meniul zilei? Ce poate să mănânce monstrulețul?”. Copilul va denumi toate cele 4 imagini de pe planșă, apoi va apăsa caseta de dialog, pentru a afla preferința lui Troli. Dacă este selectată imaginea corectă, aceasta se va deplasa spre gura monstrului și va dispărea. Dacă imaginea selectată nu este corectă, va apărea slide-ul cu îndemnul „Mai încearcă!”. După fiecare răspuns corect, monstrulețul ne gratulează cu un „Yammy”, iar la final este un slide de felicitare. Copilul va formula răspunsurile în propoziții: „Îi dau monstrulețului Troli să mănânce…”. Îi puteți pune întrebări despre ce a mâncat, astfel încât să exersați pronunția sunetelor învățate.

Pentru rularea aplicației, trebuie selectată opțiunea Slide show din bara de sus a programului Power Point, apoi From beginning, pentru ca aplicația să se deruleze de la primul slide. La final, închideți fără a salva documentul (pentru cazul în care faceți modificări neintenționate în document).

Vedeți aici un video demonstrativ:

Puteți utiliza aplicația și în terapia retardului de limbaj, pentru exersarea vocabularului receptiv și expresiv.

Jocul are și o variantă PDF, în care se face și diferențierea R-L. Îl găsiți aici: Joc logopedic pentru consolidarea și diferențierea sunetului R

Materialul este conținut premium, destinat membrilor Clubului Logorici. Dacă vă place, vă aștept în club!

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonare

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Arhive

Categorii

Traducere

error

Iți place blogul? Abonează-te, pentru a afla noutățile!