Joc logopedic pentru diferențierea sunetelor Ș – Ce/Ci


„Cizmulițele lui Moș Nicolae” este un joc logopedic pentru diferențierea sunetelor Ș – Ce/Ci. Așa cum v-am mai spus, copiii mei iubesc jocurile tematice, așa că le pregătesc mereu materiale pentru anumite evenimente. Acest joc poate fi utilizat în cabinetul logopedic, pentru copiii dislalici sau în familie, ca joc educațional, cu scopul stimulării/ dezvoltării limbajului.

Materialul conține 3 planșe cu șabloane pentru cizmele moșului (2 șabloane color și un șablon alb-negru, pentru cei care doresc să coloreze singuri cizmulițele) și o planșă cu jetoane (6 jetoane cu sunetul Ș și 6 jetoane cu sunetele Ce/Ci), care trebuie decupate. Vă recomand să listați șabloanele pe carton și să laminați jetoanele, pentru a le folosi mai mult timp.

Materialul presupune o activitate integrată: avem întâi de decupat cizmulițele și de lipit. Jetoanele vor fi pregătite de logoped anterior desfășurării activității. Dacă nu aveți suficient timp la dispoziție, puteți pregăti voi și cizmele moșului, urmând să lucrați cu copiii doar jocul de diferențiere a sunetelor Ș – Ce/Ci.

După decupare și asamblare, fiecare cizmă va arăta așa:

Copilul va trebui să selecteze jetoanele și să pună în cizma potrivită fiecare jeton, în funcție de sunetul pronunțat: Ș (cățeluș, poșetă, păpușă, mănuși, șosetă, mașină) sau Ce/Ci (papuci, cercei, ciocolată, ceas, bicicletă, cizme). Pentru automatizarea sunetelor, folosiți enunțul: „Moșul a lăsat în cizmă …”. Jocul este un bun prilej de comunicare: puteți întreba copiii ce își doresc să le aducă Moș Nicolae, de ce, dacă pot descrie obiectul dorit etc. Școlarii care transpun și în scris dificultățile de pronunție pot scrie pe caiet cuvintele de pe jetoane, pe 2 coloane sau pot formula propoziții.

Jocul este disponibil în format PDF și poate fi descărcat aici:

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Logorici – oferta de servicii și produse logopedice

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Arhive

Mapa sunetului R

Categorii

Mapa sunetului Ș

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!