Ora de culcare – poveste ilustrată


„Ora de culcare” este o poveste ilustrată pentru dezvoltarea limbajului și exersarea pronunției. Povestea este realizată în PowerPoint și conține 21 de slide-uri, care se vor derula folosind setarea Slide show – From beginning și clic după fiecare planșă.

Copilul va povesti fiecare slide, formulând propoziții dezvoltate. Pentru exersarea pronunției, logopedul/ părintele va alege numele fetiței, astfel încât să conțină sunetul care trebuie exersat (ex.: Mara – pentru consolidarea sunetului R). Pentru a crea efectul de mișcare, slide-urile 5-9 se vor derula mai repede (veți da clic mai repede, pentru a crea efectul de săritură pe trambulină), iar copilul va povesti acțiunea la finalul slide-ului 9.

Povestea va dezvolta vocabularul și abilitățile narative ale copilului, prin utilizarea unor șabloane verbale și extensia acestora. Dacă este cazul, logopedul/părintele va formula întrebări ajutătoare și va solicita copilului răspunsul în propoziții dezvoltate.

Materialul este conținut premium (a fost publicat în club în luna ianuarie, dar acum am gasit răgaz pentru un articol de prezentare) și poate fi descărcat prin abonament (Fulger sau Mentorat). Dacă vă place, vă aștept în club!

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Logorici – oferta de servicii și produse logopedice

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Arhive

Mapa sunetului R

Categorii

Mapa sunetului Ș

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!