Balonașele Laurei – aplicație interactivă pentru corectarea sunetului L


„Balonașele Laurei” este o aplicație interactivă pentru corectarea sunetului L, realizată în PowerPoint. Aplicația conține 7 slide-uri, prin care sunetul L va fi consolidat în silabe și cuvinte. Primele 3 slide-uri fixează sunetul în silabe directe, inverse și logatomi cu sunetul L median. Copilul va pronunța după logoped fiecare silabă/logatom scris pe balonașul de săpun și va sparge pe rând balonașele, cu clic stânga pe mouse.

Următoarele 4 slide-uri vor consolida sunetul L în cuvinte (poziție inițială, mediană, finală și în grup consonantic). Copilul va sparge întâi balonașul de săpun, pentru a descoperi imaginea ascunsă în spatele lui, apoi va pronunța reflectat sau independent cuvântul desemnat de imagine.

Aplicația conține sunete încorporate la spargerea balonașelor, fiind o modalitate plăcută și ludică de exersare a pronunției, prin care se evită monotonia exercițiilor clasice.

Pentru pregătirea automatizării pronunției corecte a sunetului în vorbirea curentă, logopedul poate cere copilului să formuleze propoziții cu aceste cuvinte.

Materialul este conținut premium, destinat membrilor Clubului Logorici. Dacă o găsiți utilă, vă aștept în club!

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Urmărește

Arhive

Categorii

Traducere

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!