Balonașele Laurei – aplicație interactivă pentru corectarea sunetului L


„Balonașele Laurei” este o aplicație interactivă pentru corectarea sunetului L, realizată în PowerPoint. Aplicația conține 7 slide-uri, prin care sunetul L va fi consolidat în silabe și cuvinte și un slide pe felicitare. Primele 3 slide-uri fixează sunetul în silabe directe, inverse și logatomi cu sunetul L median. Copilul va pronunța după logoped fiecare silabă sau logatom scrise pe balonașele de săpun și va sparge pe rând balonașele, cu clic stânga pe mouse.

Următoarele 4 slide-uri vor consolida sunetul L în cuvinte (poziție inițială, mediană, finală și în grup consonantic). Diapozitivele sunt însoțite de efecte vizuale și sonore (balonașele apar singure pe ecran și se sparg cu clic stânga pe mouse). Copilul va pronunța reflectat sau independent cuvântul desemnat de fiecare imagine.

Prin sunete încorporate și efectele de mișcare, aplicația este o modalitate plăcută și ludică de exersare a pronunției, prin care se evită monotonia exercițiilor clasice.

Pentru pregătirea automatizării pronunției corecte a sunetului în vorbirea curentă, logopedul poate cere copilului să formuleze propoziții cu aceste cuvinte.

Materialul este conținut premium, destinat membrilor Clubului Logorici. Dacă o găsiți utilă, vă aștept în club!

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Logorici – oferta de servicii și produse logopedice

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului Ș

Arhive

Mapa sunetului R

Categorii

Mapa sunetului S

Corectarea pronunției – fișe de lucru

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!