Logopedie hazlie. Culegere de exerciţii şi poezii logopedice.


Logopedie hazlie, autor Loredana Bejan, este o culegere de exerciţii şi poezii logopedice, apărută în acest an la editura Primus, Oradea. Cartea (format A 4, 101 pagini) conţine o serie de exerciţii şi poezii pentru consolidarea şi automatizarea pronunţiei corecte a sunetelor P, B, L, F, V, S, Z, Ţ, Ş, J, C, G, R, CE, CI, GE, GI, GHE, GHI, CHE, CHI şi este structurată conform etapelor de corectare a sunetelor în dislalie, urmărind consolidarea progresivă a sunetului în silabe/logatomi, cuvinte, propoziţii şi versuri.

Fiecare sunet este reprezentat de un personaj, un concept prietenos, care face ca activităţile de corectare a sunetelor să fie mai atractive: pinguinul Pingu îi va ajuta pe copii să pronunţe corect sunetul P, buburuza Bulineta – sunetul B, liliacul Lilian – sunetul L, furnica Fănica – sunetul F ş.a.m.d.

Cartea conţine şi imagini de colorat, iar exerciţiile de consolidare a sunetului deficitar – prin denumirea imaginilor, reproducerea propoziţiilor şi versurilor cu frecvenţă mare a sunetului afectat – sunt chiar hazlii. Cele mai amuzante pentru copii sunt exerciţiile de consolidare a sunetului în propoziţii. Iată câteva exemple pentru sunetul V:

  • Verişoara mea Vetuţa şi-a murdărit iar vestuţa.
  • Un vierme s-a trezit devreme.
  • Vulpea, mare eroină, stă ascunsă-n vizuină.
  • Şoricelul Vasilică visează doar mâncărică.
  • Văcuţa Veta se dă cu trotineta.

Cartea poate fi utilizată cu succes atât de logopezi, cât şi de părinţi sau cadre didactice, în vederea prevenirii sau ameliorării/corectării deficienţelor de pronunţie, dar poate fi şi un suport amuzant pentru dezvoltarea vocabularului şi exprimarea corectă a limbajului oral. Autorul recomandă cartea pentru copii cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani; eu aş recomanda-o copiilor peste 4 ani.

Pentru cei interesaţi, postez cuprinsul şi câteva imagini din carte (exerciţiile şi poeziile pentru sunetul P). 

Dacă vă place cartea și o găsiți utilă, o puteți achiziționa aici:

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Urmărește

Arhive

Categorii

Traducere

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!