Kit vocabular – Animale


„Kit vocabular – Animale” este un material care are ca obiectiv dezvoltarea vocabularului cu noțiuni din categoria „animale”. Materialul conține 60 de jetoane cu animale (imagini mari, clare, atractive) și poate fi utilizat ca suport vizual pentru copii cu vârste cuprinse între 1 – 4 ani sau pentru copii mai mari, cu întârziere în dezvoltarea limbajului, tulburări din spectrul autismului sau tulburări în dezvoltarea globală.

Planșele trebuie printate A4 color, iar jetoanele decupate și laminate. Am selectat culori diferite pentru subcategorii: verde pentru animale domestice, portocaliu pentru animale sălbatice, albastru pentru animale marine, roșu pentru insecte și mov pentru păsări.

Folosiți materialul pentru învățarea receptivă (înțelegere) și expresivă (denumire) a cuvintelor, solicitând copilul să răspundă la sarcinile:

  • Arată… (capra)/ Unde este capra? – limbaj receptiv
  • Ce este/vezi în imagine? (capra) – limbaj expresiv

În funcție de vârsta copilului și de nivelul achizițiilor, selectați numărul de jetoane de lucru, începând cu două jetoane. După învățarea cuvintelor, lucrați jocuri de grupare pe subcategorii (de exemplu: animale domestice vs. animale salbatice) și verificați însușirea achizițiilor prin întrebări de tipul:

  • Ce este capra? (un animal domestic – definirea categoriei și subcategoriei)
  • Ce animale domestice știi/cunoști (3-4-5 sau mai multe exemple, în funcție de vârstă).

Ulterior, puteți utiliza materialul pentru dezvoltarea vorbirii (structurarea limbajului în propoziții simple și compuse) și exersarea discursului narativ (descrierea unui animal).

Materialul este gratuit și poate fi descărcat integral, în format PDF, aici:

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Urmărește

Arhive

Categorii

Traducere

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!