ContApp Referral Badge

Jocuri educaționale pentru dezvoltarea limbajului


Astăzi vreau să vă prezint două jocuri logopedice pentru dezvoltarea limbajului, respectiv a vocabularului și conduitelor perceptiv-motrice, cu noțiuni din categoriile cifre/ numere și culori. Sunt două materiale educaționale foarte atractive, marca B-Smarty (contact aici), destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 și 5 ani, realizate din fetru, cu o cromatică plăcută și multă atenție la detalii. Eu le utilizez ca jocuri logopedice în terapia tulburărilor de dezvoltare a limbajului.

Omida cu numere este un material educațional care are ca obiective învățarea numerației de la 1 la 10 și a cifrelor. Este compus din 11 discuri mobile (capul omiduței, cifrele de la 1 la 9 și numărul 10), cu diametrul de 5,5 cm și o planșă cu scai, de dimensiunea 30×30 cm. Este unul din jocurile preferate de copiii mei cu logopatii, pentru că le dă posibilitatea să manipuleze piesele în timp ce învață să numere sau să asocieze cifra cu numărul. Copiii învață și ordinea corectă a numerelor, pot ordona crescător sau descrescător discurile cu numere, dezvoltându-și totodată motricitatea fină (prin prinderea și desprinderea discurilor), precum și coordonarea ochi-mână.

Al doilea material pe care vreau să vi-l prezint este Jocul Curcubeu, un joc educațional de asociere și învățare a culorilor. Jocul conține un cerc din fetru, în mai multe culori, cu diametrul de 30 cm și 9 pernuțe colorate, cu umplutură hipoalergenică.

Copilul va învăța să asocieze fiecare pernuță cu culoarea corespunzătoare de pe disc, apoi să denumească cele 9 culori. Ulterior, copilul poate denumi și asocia și alte obiecte care au culorile învățate, formulând propoziții compuse și dezvoltându-și vocabularul și abilitățile de limbaj expresiv.

Pe lângă noțiunile învățate, jocul dezvoltă acuitatea vizuală, atenția, motricitatea fină și coordonarea ochi-mână, fiind un bun prilej de învățare prin joacă, de exersare a deprinderilor motrice și de dezvoltare a vocabularului.

Jocurile pot fi utilizate atât în cabinetul logopedic, cât și la grădiniță sau acasă. Sunt lucrate manual în România, la prețul de 45 lei și vi le recomand cu drag, nu doar pentru valoarea lor educațională, ci și pentru că sunt rezistente și pot fi folosite mulți ani.

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Logorici – oferta de servicii și produse logopedice

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului Ș

Arhive

Mapa sunetului R

Categorii

Mapa sunetului S

Corectarea pronunției – fișe de lucru

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!