Învățăm jucându-ne – Literele


„Învățăm jucându-ne – Literele” este un e-book care conține 52 de fișe de joc pentru rama Logico. Cum am mărturisit deja de multe ori, creez materialele pentru mine, în primul rând. Copiii cu care lucrez iubesc jocul Logico și, pentru că nu am găsit o carte pentru exersarea învățării literelor, am creat-o!

Dacă aveți în cabinet sau în familie rama Logico, știți cu siguranță principiul jocului: pe planșa de joc sunt 6 sarcini, corespunzătoare celor 6 buline, iar copilul trebuie să manipuleze fiecare bulină în dreptul răspunsului corect. Pe verso, este pagina cu răspunsuri, prin care copilul se autoevaluează. Dacă sarcinile sunt rezolvate corect, cele 6 buline sunt identic poziționate cu cele de pe pagina de verificare. Ca sarcini, pe această pagină de verificare am găsit oportun să exersăm grafia literelor mari de tipar și conștiința fonologică. Copilul va denumi 3 imagini și va conștientiza poziția inițială a sunetului care desemnează litera ce va fi exersată, apoi va scrie litera după contur. Va fi facilitată, astfel, învățarea cognitivă a literei și raportul sunet-literă.

Cele 26 de fișe de joc conțin sarcini care au ca obiective:

  • Dezvoltarea conștiinței fonologice: copilul va identifica sunetul inițial și sunetul final din cuvinte;
  • Asocierea sunetului cu litera care îi corespunde;
  • Asocierea literei mari de tipar cu litera mică de tipar (și invers);
  • Asocierea literei cu o imagine (ex. Ș de la șarpe).

Planșele trebuie printate color, față-verso, decupate și, recomand, laminate, pentru o utilizare îndelungată. Produsul final va arăta așa:

Puteți achiziționa rama aici: RAMA LOGICO

E-book-ul este conținut premium și poate fi descărcat prin abonament Fulger (PayPal sau transfer bancar). Dacă vă place, vă aștept în Club Logorici!

Pentru alte detalii, folosiți formularul de contact:

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Urmărește

Arhive

Categorii

Traducere

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!