25$ reducere Rezzimax Tuner Pro

Învăț să citesc – Joc logopedic


„Învăț să citesc!” este un joc logopedic pentru exersarea citirii, de la literă la cuvânt. Materialul conţine o planșă de joc și 158 de jetoane cu litere, silabe, cuvinte și imagini, care îi vor ajuta pe micii şcolari (6-8 ani) sau pe copiii mai mari, cu dificultăți de scris-citit, să înţeleagă modul de alcătuire a cuvintelor: cuvintele sunt formate din silabe, iar silabele din litere.

Obiectivele jocului: dezvoltarea abilităţilor de procesare fonologică, exersarea sintezei fonetice la nivelul silabei și cuvântului, citirea corectă a cuvintelor.

Planșa de lucru este structurată ca un exercițiu de sinteză fonetică, pornind de la o anumită literă. Am selectat 8 litere care vor fi exersate și introduse în silabe și cuvinte: M, P, B, T, L, R, F și S. Pentru fiecare din aceste litere, copilul va exersa sinteza în silabe directe, cu vocalele A, E, I, O, U și Ă și va așeza pe planșă silaba care se formează. Fiecare silabă se va regăsi apoi într-un cuvânt, în poziție inițială, copilului revenindu-i sarcina să găsească jetonul cu cuvântul care începe cu silaba respectivă. În ultima rubrică a planșei de joc, copilul va așeza imaginea cuvântului citit, pentru a verifica înțelegerea citirii. Rubricile sunt colorate diferit, pentru a ajuta copilul să vizualizeze mai bine etapa pe care o lucrează.

Cum procedăm?

  • Tipărim materialul A4 color și laminăm planșele
  • Decupăm jetoanele cu litere, silabe, cuvinte și imagini
  • Opțional, puteți lipi pe planșa de joc și pe jetoane buline autoadezive
  • Alegem litera pe care dorim să o exersăm și o așezăm pe planșa de joc
  • Îi explicăm copilului modul de formare a silabei: M și A formează silaba MA și îi cerem să găsească jetonul cu silaba MA
  • Îi cerem copilului să găsească (dintr-un grup delimitat de jetoane, pentru început) cuvântul care începe cu silaba MA (MASĂ)
  • Îi cerem copilului să citească cuvântul și să găsească imaginea corespunzătoare.

Puteți utiliza planșa de joc și pentru exersarea altor litere, completând coloanele în scris; în ultima rubrică puteți cere copilului să deseneze ce a citit.

Materialul este conținut premium și poate fi descărcat prin abonament. Dacă vi se pare interesant, vă aștept în Club Logorici!

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Ghid de dezvoltare personală pentru copii – caiet interactiv

Arhive

Categorii

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!