25$ reducere Rezzimax Tuner Pro

Diferențierea literelor asemănătoare optic


Vă propun astăzi un material pentru diferențierea literelor asemănătoare optic, conceput pentru copiii cu dislexie, care prezintă confuzii între litere, pe baza unor similitudini vizuale. Acestea pot fi determinate de orientarea spațială a elementelor grafice ale literei (spre stânga, dreapta, în sus sau jos) sau de prezența/absența unui element grafic, care face ca litera să semene bine cu o alta și, în consecință, să fie greu de deosebit. Aceste confuzii optice sunt specifice copiilor cu dislexie, dar se pot manifesta și la copiii tipici, cu dificultăți de orientare spațială.

Materialul conține 13 fișe de lucru, prin care vom exersa diferențierea următoarelor litere mici de tipar: i-j, c-o, q-b, t-f, v-u, l-i, p-q, p-d, b-d, m-n, p-b, n-u și c-e. Mi-am ales ca personaje niște monstruleți simpatici, care vor coordona exercițiile de diferențiere.

Copilul trebuie să coloreze careul cu litere, după modelul monstrulețului (ex: va colora pătratele cu litera p cu mov și pe cele cu litera q cu portocaliu). Înainte de a efectua sarcina, copilului i se va explica poziția literei în spațiul grafic (dacă e orientată spre stânga sau spre dreapta, cu liniuța/bastonașul în sus sau în jos etc).

Materialul este conținut premium și poate fi descărcat de membrii Clubului Logorici. Dacă vă place, vă aștept în club cu un material nou în fiecare săptămână.

Alte materiale pentru diferențierea literelor găsiți aici:

Diferențierea literelor d și b

Joc logopedic: Diferenţierea literelor b, d, p

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Ghid de dezvoltare personală pentru copii – caiet interactiv

Arhive

Categorii

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!