Diferențierea literelor d și b


,,d sau b?” este un joc interactiv pentru diferențierea vizuală a literelor d și b, pe care copiii le confundă deseori în scriere și în citire, datorită asemănării lor grafice. Confuziile nu apar numai la copiii cu dislexie, ci pot fi observate și la copiii tipici de 7-8 ani, care nu prezintă tulburări de percepție și orientare spațială. O explicație posibilă ar fi predarea lor succesivă; în multe manuale, literele D d urmează după B b, ceea ce constituie o greșeală gravă de concepere a manualului, pentru că nu acordă suficient timp pentru consolidarea literelor. Literele asemănătoare din punct de vedere vizual (grafic) sau acustic (fonematic) ar trebui predate la o distanță suficientă pentru a permite fixarea și diferențierea lor corectă.

Jocul conceput pentru diferențierea literelor d și b conține 20 de imagini ale unor cuvinte cu sunetul d sau b și cele două variante de răspuns. Copilul trebuie să asocieze corect sunetul prezent în imagine cu litera corespunzătoare.

La finalul jocului, copilul poate vizualiza lista răspunsurilor, pentru a se autoevalua, scorul obținut și clasamentul primelor 10 punctaje.

Apăsați butonul Start pentru a începe jocul:

Un alt joc interactiv de diferențiere a literelor găsiți aici:

Diferențierea literelor b-d-p

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonare

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Arhive

Categorii

Traducere

error

Iți place blogul? Abonează-te, pentru a afla noutățile!