Creionul cu litere


,,Creionul cu litere” este un material pentru învățarea literelor alfabetului și a raportului literă-sunet, destinat copiilor de 5-7 ani sau copiilor mai mari, cu dificultăți de învățare.

Materialul conține 9 planșe cu literele alfabetului, fiecare planșă conținând 3 litere expuse pe câte un creion și însoțite de 4 imagini, în care sunetul asociat literei se află în poziție inițială. Astfel, copilul va învăța să asocieze litera cu sunetul și să recunoască poziția sunetului în cuvânt.

Copilul va citi litera, va denumi imaginile și va identifica sunetul în cuvinte. Având un bogat și atractiv suport vizual, materialul poate fi utilizat și pentru copiii cu întârziere în dezvoltarea limbajului, în scopul dezvoltării vocabularului și al structurării vorbirii. Copilul va formula propoziții cu cuvintele reprezentate în imagini. Se va urmări extensia propoziției de la simplu la complex și structurarea gramaticală a vorbirii.

Planșele pot fi laminate, decupate, perforate și așezate pe un inel metalic, pentru o folosință îndelungată. Logopezii pot utiliza acest instrument ca probă de evaluare a vorbirii independente.

Pentru a descărca materialul integral, trebuie să fiți membru al Clubului Logorici.

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonare

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Arhive

Categorii

Traducere

error

Iți place blogul? Abonează-te, pentru a afla noutățile!