Calendarul de Advent


Pentru că se apropie 1 Decembrie, data la care – în multe familii – încep activitățile dedicate calendarului de Advent, am pregătit două modele de calendar, care trebuie doar printate și personalizate cu activitățile pe care doriți să le realizați cu copiii, în așteptarea lui Moș Crăciun.

Varianta 1

Cum procedăm pentru realizarea calendarului?

Imprimați planșele în format A3, pentru a fi mari și a se vedea frumos, pe carton mat sau lucios (puteți imprima și pe A4, dar calendarul va ieși mic). Dacă doriți un calendar cu ferestre, decupați cu o lamă sau un cater prima planșă pe conturul punctat, până la linia roșie și veți obține 25 de ferestre. Personalizați planșa a doua cu activitățile pe care doriți să le realizați cu copiii. Puteți scrie de mână sau de tipar, pe planșa în PowerPoint, pe care o veți descărca la finalul articolului (format editabil).

Exemple de activități:

  • 1 decembrie: pictăm pietre în culorile drapelului României, decupăm și decorăm o ie cu motive tradiționale sau decupăm și pictăm steagul tricolor etc.
  • 2 decembrie: citim o poveste de iarnă sau pictăm cu degetele un peisaj de iarnă ș.a.m.d. Facem decorațiuni pentru brad, felicitări pentru cei dragi, prăjiturele pentru Moș, un om de zăpadă, bulgăreală, seară de film și orice altă activitate pe care o puteți realiza împreună cu copiii.

Puteți încerca și activitățile din Cărticica mea de Crăciun. Sunt 24 de planșe și copilul poate lucra una în fiecare zi, până în Ajunul Crăciunului.

După ce ați scris activitățile, lipiți pe margini planșa 1 peste planșa 2, astfel încât, când veți deschide o fereastră, să vedeți activitatea pe care trebuie să o faceți în ziua respectivă.

Dacă vi se pare dificilă partea cu decupatul ferestrelor, printați cele 2 planșe, scrieți activitățile, perforați ambele foi în punctul roșu și le agățați pe perete sau pe un șnur, pentru a le vedea simultan, apoi bifați fiecare activitate realizată.

Varianta 2

Al doilea model de calendar de Advent este tip joc de masă. Copilul poate folosi un pion pentru a se deplasa pe planșă, pe măsură ce realizează fiecare activitate.

Descărcați aici calendarele în format PDF:

Descărcați aici formatul editabil, pentru a personaliza calendarul cu activitățile dorite:

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

One comment on “Calendarul de Advent

Monica

Foarte buna ideea! Este pe placul copiilor si poate fi realizata cu usurinta! Multumim pentru materiale!

Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Urmărește

Arhive

Categorii

Traducere

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!