Aplicație drag&drop pentru exersarea/evaluarea vocabularului


„Învățăm categoriile cu Ana” este o aplicație drag&drop pentru exersarea sau evaluarea vocabularului. Materialul conține 9 slide-uri pentru următoarele categorii: legume, fructe, animale domestice, animale sălbatice, animale marine, jucării, rechizite, alimente și îmbrăcăminte, o copertă și un slide de feeb-back (pentru modul în care a lucrat copilul).

Pentru deschiderea aplicației, este necesar să aveți instalat pe calculator un program Office – Power Point.

Copilul trebuie să selecteze imaginile dintr-o anumită categorie și să le așeze pe pagina de lucru, apăsând lung butonul stânga al mouse-ului. Apoi va denumi imaginile și categoria din care fac parte.

Aplicația poate fi folosită pentru evaluarea sau dezvoltarea vocabularului, pentru copiii cu întârziere în dezvoltarea limbajului, dar poate fi utilizată și pentru copiii tipici, ca exercițiu de învățare a noțiunilor și categoriilor. Este un material care permite multiple întrebuințări (vocabularul, corectarea pronunției, extensia vorbirii, discursul narativ, clasificarea, selectarea etc), iar manipularea imaginilor este un mare avantaj, copiii fiind atrași de activitățile pe calculator care presupun mișcare. Așadar, un prilej optim de a combina învățarea cu joaca.

IMPORTANT!

Când închideți aplicația, NU SALVAȚI documentul! Astfel, la o nouă deschidere, imaginile vor fi situate în poziția inițială, planșa liberă și pregătită din nou de lucru.

Materialul este conținut premium, destinat membrilor Clubului Logorici. Dacă vă place, vă aștept în club!

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Logorici – oferta de servicii și produse logopedice

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului Ș

Arhive

Mapa sunetului R

Categorii

Mapa sunetului S

Corectarea pronunției – fișe de lucru

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!