Alfabet punctat


,„Alfabet punctat” este un material destinat micilor școlari și preșcolarilor din grupa mare sau copiilor cu dificultăți de învățare (dislexie sau alexie), care au parcurs perioada abecedară, dar nu au reușit să învețe să citească și necesită un program remedial pentru reînvățarea literelor.

Obiective: învățarea literelor mari de tipar și educarea conștiinței fonologice.

Materialul conține 28 de fișe de lucru. Cu excepția literelor Q, W, Y – care sunt toate pe o fișă, fiecare literă a alfabetului va fi exersată individual. Fișa de lucru conține 3 imagini ale unor cuvinte care încep cu sunetul corespunzător literei, cuvântul lacunar scris cu majuscule și liniatură pentru exersarea grafiei literei mari de tipar, cu scopul consolidării însușirii cognitive a literei. Copilul va reține mai bine litera dacă o va și scrie. Pentru a facilita execuția grafică, litera va fi exersată pe contur punctat. În chenarele din dreptul imaginilor, copilul va scrie litera independent, după ce va denumi imaginile și va recunoaște poziția inițială a sunetului.

Pentru cei care cunosc deja literele, materialul poate fi utilizat ca exerciții de lexie. Copiii vor completa cuvântul cu litera care lipsește și vor citi cuvintele formate.

Materialul este disponibil pentru descărcare prin abonament la Club Logorici.

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Urmărește

Arhive

Categorii

Traducere

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!