Alfabet cu animale


Materialul ,,Alfabet cu animale” conţine 28 de planşe frumos ilustrate, care pot fi utilizate pentru preşcolari (2-5 ani), în vederea dezvoltării vocabularului şi învăţarea de cuvinte noi din categoria ,,animale”, dar şi pentru şcolarii din clasa pregătitoare, cu scopul învăţarii alfabetului şi asocierii literei cu sunetul.

Pe acest alfabet cu animale puteţi inventa diverse joculeţe: Cu ce literă începe cuvântul…? Ce animal începe cu litera…? Ajutându-l cu direcţia de scriere, copilul poate trasa cu un marker negru fiecare literă peste cea tipărită, pentru a memora forma literei şi a facilita asocierea.

Materialul nu conţine planşe cu literele Ă, Â, Î, care nu pot fi asociate cu un animal.

,,Alfabet cu animale” poate fi un material util şi în recuperarea dislexo-disgrafiei. Şcolarii cu tulburări de scris-citit pot exersa citirea cuvintelor scrise cu litere de tipar pe fiecare planşă, transcrierea pe caiet a cuvintelor cu litere cursive, despărţirea cuvintelor în silabe, scrierea de propoziţii cu cuvinte date etc.

De asemenea, puteţi utiliza planşele pentru dezvoltarea discursului narativ. Copilul poate descrie fiecare animal, poate formula propoziţii sau inventa mici povestioare, poate căuta informaţii noi despre hrana sau habitatul fiecărui animal etc.

Descarcă aici materialul

Pentru copiii pasionaţi de animale, găsiţi pe blog şi ghicitori despre animale şi câteva poezii cu animale pentru cei mici.

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Urmărește

Arhive

Categorii

Traducere

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!