Vânătoarea de cuvinte – Bucătăria


,,Vânătoarea de cuvinte – Bucătăria” este un joc logopedic pentru dezvoltarea limbajului receptiv si expresiv, destinat copiilor de 3-6 ani sau copiilor mai mari cu întârziere în dezvoltarea limbajului sau tulburare din spectrul autismului.

Jocul conține 4 liste cu 8 obiecte, pe care copilul trebuie să le caute în bucătărie și să le bifeze atunci când le găsește. Am realizat materialul în 2 variante – fată și băiat, pentru a ajuta copilul să se identifice cu personajul. În acest context ludic, copilul va exersa receptiv și expresiv noțiuni din categoria ,,Obiecte din bucătărie”. Copilul va reactualiza cuvintele din vocabularul pasiv, le va denumi (vocabular activ) și va spune la ce folosesc obiectele.

Jocul este foarte util pentru exersarea funcției pragmatice a limbajului (copilul trebuie să utilizeze cuvintele învățate, să îl ajute să se exprime, să comunice, nu doar să acumuleze cunoștințe în vocabularul pasiv) și poate fi folosit ca probă de evaluare, după etapa de învățarea a noțiunilor cu Kit-ul de vocabular – Bucătăria.

Materialul este conținut premium și poate fi descărcat prin abonament. Dacă vă place, vă aștept în Club Logorici!

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Logorici – oferta de servicii și produse logopedice

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului Ș

Arhive

Mapa sunetului R

Categorii

Mapa sunetului S

Corectarea pronunției – fișe de lucru

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!