Test de percepție vizuală


Astăzi vă propun un test de percepție vizuală, cu 12 itemi. Copilul trebuie să selecteze imaginea identică cu cea care se derulează pe ecran, dintre cele 12 variante de răspuns. Imaginile sunt niște pătrate care înglobează diferite forme geometrice colorate (tip tangram). Pentru a testa percepția vizuală a copilului, în variantele de răspuns există itemi asemănători, cu o altă orientare în spațiu a formelor sau cu aceeași orientare, dar culori diferite.

Itemul selectat ca răspuns va fi eliminat de pe ecran. Răspunsul copilului este evaluat imediat (corect sau greșit), fiind semnalizat vizual și sonor.

La finalul testului, poate fi accesată lista răspunsurilor, scorul obținut și clasamentul celor mai bune 10 punctaje (pentru copiii cărora le plac competițiile).

Dacă copilul are o acuitate vizuală bună, dar obține un scor mai mic de 9 răspunsuri corecte, testul poate fi un indicator al percepției vizuale deficitare (discriminarea deficitară a culorilor, formelor, mărimilor), al orientării spațiale și temporale deficitare sau al unei tulburări de atenție. Nefiind un test standardizat, trebuie privit doar ca un semnal de alarmă; testul nu înlocuiește un examen de specialitate și nu pune un diagnostic.

Apăsați butonul Start pentru a începe:

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

One comment on “Test de percepție vizuală

Alexandra

Buna ziua,
mi-a placut jocul!

Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Logorici – oferta de servicii și produse logopedice

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului Ș

Arhive

Mapa sunetului R

Categorii

Mapa sunetului S

Corectarea pronunției – fișe de lucru

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!