Să explorăm lumea subacvatică!


,,Să explorăm lumea subacvatică” este un proiect educațional pentru dezvoltarea limbajului, care se desfășoară printr-o activitate practică. Pentru că este o perioadă dificilă pentru toți și trebuie să ne petrecem timpul în casă, vom explora lumea subacvatică de acasă, printr-o activitate captivantă, din care putem învăța sau exersa noțiuni din categoria ,,animale marine”.

De ce avem nevoie?

  • un vas de sticlă dreptunghiular, de mărimea unei foi A4
  • cerneală
  • un pahar îngust
  • planșe cu animale marine
  • o foaie pentru notarea observațiilor.

Cum procedăm?

Punem apă în vas (cam 1/3 din volumul vasului) și adăugăm cerneală albastră. Așezăm sub vas planșa cu animale marine. Dacă imaginile se văd prin amestecul din vas, mai puneți cerneală până când lichidul devine opac (eu am adăugat puțin vin roșu și a fost perfect!). Așezăm paharul cu gura în jos în vas. Acum suntem pregătiți pentru explorare!

Cum jucăm?

Planșa 1: Cerem copilului să miște ușor paharul prin vas, să observe imaginile, să denumească animalul descoperit și să îl bifeze pe planșa 4. Când toate animalele din tabel au fost găsite, trecem la următoarea planșă.

Planșele 2-3: Cerem copilului să exploreze ,,oceanul” și să numere câte caracatițe, rechini, delfini etc găsește. Va nota răspunsurile în tabelele din planșa 4.

La final, evaluați împreună răspunsurile și căutați informații sau curiozități despre fiecare animal. Puteți inventa scurte povești care să înceapă cu ,,A fost odată ca niciodată, în adâncul unui ocean…”.

Spor la învățat și comunicat, prin joacă!

Aici puteți descărca materialul, în format PDF.

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Logorici – oferta de servicii și produse logopedice

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului Ș

Arhive

Mapa sunetului R

Categorii

Mapa sunetului S

Corectarea pronunției – fișe de lucru

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!