Oița Rița te învață sunetul Ț


,,Oița Rița te învață sunetul Ț” este un material video pentru consolidarea și automatizarea pronunției corecte a sunetului Ț.

Personajul care coordonează exercițiile de pronunție este oița Rița, care va oferi modelul corect pentru articularea cuvintelor cu sunetul Ț, poziționat inițial, median și final.

La sfârșit, Rița îi invită pe copii să asculte și să repete ulterior câteva versuri pentru automatizarea sunetului Ț, în care frecvența sunetului este mare.

Materialul poate fi vizionat în cabinetul logopedic sau în familie, ca exercițiu pentru acasă și poate fi completat cu alte sarcini, prin care vizăm același obiectiv: consolidarea/ automatizarea sunetului Ț. Puteți întreba copilul: Cine este Rița? Unde a spus că locuiește? Ce cuvinte care încep cu Ț ai repetat după oița Rița? etc. Pentru automatizare, cereți copilului să formuleze propoziții cu cuvintele din imagini.

Pentru școlari, sarcini suplimentare pot fi: dictare/ autodictare de cuvinte cu sunetul Ț, despărțirea cuvintelor în silabe, formularea în scris a propozițiilor etc.

Urmăriți video aici:

Oița Rița te învață sunetul Ț

Alte materiale video pentru exersarea pronunției corecte a sunetelor găsiți aici:

Solo te învață sunetul S

Roni te învață sunetul R

Zebra Zizi te învață sunetul Z

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Urmărește

Arhive

Categorii

Traducere

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!