Lexia și grafia cuvintelor


Materialul conține 20 de fișe de lucru pentru a exersa lexia și grafia cuvintelor. Copilul trebuie să identifice silaba cu care începe cuvântul și să o scrie în cuvântul corespunzător, pe care îl va completa cu litere mari de tipar, pe contur punctat. Imaginea, silaba inițială și cuvântul care o conține vor fi unite cu linii (ideal în culoarea chenarului, pentru a facilita asocierea imagine-silabă-cuvânt).

Fișele de lucru pot fi utilizate atât pentru copiii dislexici, în terapia tulburărilor de scris-citit, cât și pentru copiii de 6-7 ani, care învață să citească. Exercițiile îmbină lexia cu grafia și dezvoltă abilitățile de procesare fonologică (analiza și sinteza fonetică). După rezolvarea sarcinii, le puteți cere copiilor să formuleze propoziții cu cuvintele din imagini și să dea exemple de alte cuvinte care încep cu aceeași silabă.

Materialul este conținut premium și poate fi descărcat de membrii Clubului Logorici, cu un abonament Fulger sau Mentorat.

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

One comment on “Lexia și grafia cuvintelor

Georgescu Atena

Un material foarte util in exersarea citirii și scrierii cuvintelor formate din doua sau mai multe silabe, pentru copiii cu dificultăți de scris – citit si nu numai.

Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Logorici – oferta de servicii și produse logopedice

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului Ș

Arhive

Mapa sunetului R

Categorii

Mapa sunetului S

Corectarea pronunției – fișe de lucru

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!