25$ reducere Rezzimax Tuner Pro

Învățăm să povestim – La fereastră


„La fereastră” este un material care are ca obiectiv dezvoltarea discursului narativ (a învăța copilul să povestească) și poate fi folosit pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani sau pentru copiii mai mari, cu întârziere în dezvoltarea limbajului, tulburare din spectrul autist sau tulburări în dezvoltarea globală.

Materialul conține 5 planșe cu 9 jetoane și ilustrează povestea unei fete, care citește la fereastră. Copilul va fi ajutat să povestească scena detaliat, printr-un procedeu creativ și foarte eficient – procedeul indiciului colorat. Procedeul presupune adăugarea câte unui detaliu colorat pe fiecare planșă, astfel încât copilul cu dificultăți în exprimarea discursului narativ să poată povesti detaliat secvența ilustrată. Copilul trebuie doar să urmărească indiciul colorat care apare pe fiecare planșă și să îl verbalizeze.

Logopedul/părintele poate formula începutul poveștii, astfel: „Este seară. În camera ei, o fată pe nume Ioana stă la fereastră.” . Din acest moment, copilul va continua povestea, urmărind indiciile colorate care apar pe fiecare jeton: „Ioana are părul negru. Este îmbrăcată cu o bluză de pijama roz…”

Pentru a utiliza materialul, planșele trebuie tipărite A4 color, jetoanele decupate și, dacă e posibil, laminate. Materialul este conținut premium și poate fi descărcat prin abonament. Vă aștept în Club Logorici!

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Ghid de dezvoltare personală pentru copii – caiet interactiv

Arhive

Categorii

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!