evertoys.ro 

orange.ro

Învăţăm jucându-ne: Numerele de la 1 la 10


„Învăţăm jucându-ne” este un concept pe care încerc să îl aplic cât mai des posibil, atât în activitatea mea zilnică, cât și în elaborarea materialelor de lucru, îmbinând învățarea cu joaca/ jocul. Sub această etichetă, voi mai posta pe blog multe articole, din categorii diferite.

Astăzi vă propun să-i învățăm pe cei mici numerele de la 1 la 10, jucându-ne puzzle. Materialul este recomandat copiilor cu vârste între 2 și 5 ani și cuprinde 5 fișe concepute sub formă de puzzle, care pot fi decupate pe piese și asamblate în timpul activității de învățare. Fiecărui număr îi corespund 3 piese de puzzle: un suport vizual pentru a învăța copilul să numere pe degete, reprezentarea grafică a numărului (cifra) și cantitatea corespunzătoare numărului.

Pentru a evita monotonia exercițiului de numărare, am selectat imagini prin care pot fi învățate și exersate și alte categorii (mărimea, orientarea spațială stânga-dreapta, sus-jos, culoarea). De asemenea, pe fiecare fișă putem exersa vorbirea în propoziții și strucurarea gramaticală a vorbirii (articolul o/un, formele de singular și plural).

Descarcă aici materialul în format PDF Descarcă

Follow and share
error

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Abonare

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

decathlon.ro

Arhive

bbmag.ro

fashiondays.ro

Traducere

noriel.ro

Statistici blog

  • 381.275 vizitatori
error

Iți place blogul? Abonează-te, pentru a afla noutățile!