Învățăm jucându-ne: Fructele


„Învățăm jucându-ne: Fructele” este un material care are ca obiectiv general dezvoltarea vocabularului activ, iar ca obiectiv specific învățarea unor cuvinte noi din categoria „fructe”, într-un context ludic. Materialul conține 11 fișe de lucru și este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani. Am încercat să realizez fișe care să-i atragă pe copii și să facă din actul de învățare o activitate plăcută.

Prima fișă este o prezentare a celor mai cunoscute fructe, care se învață prin repetarea după adult a denumirii fructului și asocierea imaginii cu cuvântul. Fructele sunt prezentate înt-o căsuță, care are ca etichetă imaginea unei căpșuni vesele și denumirea categoriei, pentru a facilita învățarea (copilul va înțelege că toate imaginile din căsuță sunt fructe). Învățarea se va realiza în două direcții: de la item la categorie (Căpșuna, pruna, para, caisa, mărul…sunt fructe) și de la categorie la itemi subordonați (Ce fructe sunt în căsuță? Spune-mi 3-5 fructe pe care le cunoști. Care sunt fructele tale preferate?).

În a doua fișă, copilul trebuie să denumească independent fructele, să decupeze imaginile și să le lipească pe șablonul căsuței. Poate fi lucrată și sub formă de joc: La cumpărături (copilul este vânzătorul, adultul cumpărătorul care cere un anumit fruct și îl duce acasă. Se verificâ, astfel, în ce măsură copilul stăpânește noile achiziții, sub aspect receptiv (dacă identifică fructele corect) și expresiv (dacă le denumește corect).

Următoarele fișe conțin jocuri prin care se exersează noile achiziții (un joc de selectare a fructelor, două activități ingenioase cu spinner-ul, găsirea intrusului, domino), scurte poezii despre fructe, o planșă de colorat și versurile lui Ilie Mirea pentru a învăța să desenăm un măr.

Descarcă aici întregul material „Învățăm jucându-ne: Fructele” (în format PDF) 

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

One comment on “Învățăm jucându-ne: Fructele

cristina

Minunat material! Felicitări! Multumesc!

Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Logorici – oferta de servicii și produse logopedice

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Arhive

Mapa sunetului R

Categorii

Mapa sunetului Ș

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!