Flori și culori – joc logopedic pentru învățarea culorilor


„Flori și culori” este un joc logopedic pentru dezvoltarea vocabularului, care are ca obiectiv principal învățarea culorilor. Materialul conține 8 planșe de joc sub formă de floare și 48 de jetoane, care trebuie laminate (sau tipărite pe carton) și decupate. Copilul trebuie să așeze pe petale doar jetoanele care au aceeași culoare cu discul central al florii (roșu, albastru, verde, galben, roz, mov, maro, portocaliu).

În etapa de învățare, logopedul/părintele va selecta cele 6 imagini corespunzătoare culorii care trebuie însușită. Copilul le va așeza pe planșă și va formula un enunț, care va facilita învățarea noțiunii.

Exemplu: Floarea roz

  • Iepurașul este roz.
  • Papucii sunt roz.
  • Puloverul este roz.
  • Căruciorul este roz.
  • Monstrul este roz.
  • Viermele este roz.

Se exersează pe rând fiecare culoare, începând cu culorile uzuale (roșu, albastru, verde, galben), care pot fi discriminate ușor. Ritmul de însușire poate fi diferit pentru fiecare copil, în funcție de vârstă și/ sau de natura tulburării.

În etapa de evaluare, jetoanele vor fi amestecate pe masa de lucru, iar copilul va selecta câte 6 imagini corespunzătoare fiecărei flori. Jocul poate fi un indicator și pentru alte aspecte ale limbajului care trebuie evaluate sau exersate: limbajul receptiv (nivelul de înțelegere), limbajul expresiv (pronunția, structura propoziției, structura gramaticală), volumul vocabularului activ sau pasiv.

Materialul este conținut premium și poate fi descărcat prin abonament. Dacă vă place, vă aștept în Club Logorici!

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Urmărește

Arhive

Categorii

Traducere

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!