Evaluarea vocabularului – aplicație interactivă


„Cine știe, câștigă!” este o aplicație interactivă pentru evaluarea vocabularului, realizată în PowerPoint, destinată copiilor de 4-7 ani sau copiilor mai mari, cu întârziere în dezvoltarea limbajului. Aplicația conține 3 diapozitive, prin care sunt evaluate 60 de categorii (părțile corpului, jucării, fructe, legume, articole de îmbrăcăminte etc., precum și categorii cu un grad mai mare de abstractizare, precum lucruri/ființe care zboară, care sunt moi, care sunt dulci, care luminează etc).

Testarea se realizează sub formă de joc spinner. Copilul trebuie să rotească spinner-ul (apăsând Spin cu clic stânga pe mouse), să îl oprească cu alt clic și să numească itemi din categoria indicată de săgeata roșie. Jocul se poate desfășura sub formă de concurs, dacă sunt mai mulți copii evaluați. Logopedul va nota numărul răspunsurilor fiecărui copil, apăsând pătratul mov. După fiecare probă, numărul răspunsurilor se va reseta, apăsând butonul Reset.

Aplicația este o modalitate foarte plăcută și eficientă de a evalua vocabularul copilului, limbajul receptiv și expresiv și ne ajută să trasăm obiective terapeutice pentru recuperarea acelor categorii unde copilul nu are achiziții. Evident, jocul poate fi utilizat și pentru copii care nu prezintă tulburări în dezvoltarea limbajului și poate fi jucat și în varianta clasică (cu planșele tipărite și un spinner, pe care vom așeza o bulină autocolantă pe unul dintre brațe).

Materialul este conținut premium, destinat membrilor Clubului Logorici. Dacă vă place, vă aștept în club!

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

2 comments on “Evaluarea vocabularului – aplicație interactivă

Raluca

Un lucru minunat pentru a evalua vocabularul copiilor si pentru a trasa obiective terapeutice realiste si de succes. Modul in care a fost realizata aplicata este foarte intuitiv, placut si captivant, transformand jocul intr-o modalitate atractiva de invatare a limbajului. Este un produs excelent, ce ofera beneficii maxime si nu pot sa nu-mi doresc sa fiu membru la Clubul Logorici. Asa ca iau ceea ce ati recomandat si ma abonez!

Reply
Mihaela

Acest material este o modalitate perfecta de a lucra alaturi de copiii tai si de a-i ajuta sa-si dezvolte vocabularul. Cine stie, castiga! Asa ca ia-ti copilul si alaturati-va la test! Aboneaza-te la Clubul Logorici si descarca materialul pentru a-ti construi propriul joc. Vei vedea si tu ca „Cine stie, castiga!“ este o modalitate excelenta de a invata si de a te distra in acelasi timp. Bucura-te de joaca!

Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Logorici – oferta de servicii și produse logopedice

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Arhive

Mapa sunetului R

Categorii

Mapa sunetului Ș

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!