Învățăm să povestim – Bradul lui Vulpișor


„Bradul lui Vulpișor” este un material care are ca obiectiv dezvoltarea discursului narativ (a învăța copilul să povestească) și poate fi folosit pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani sau pentru copiii mai mari, cu întârziere în dezvoltarea limbajului, tulburare din spectrul autismului sau tulburări în dezvoltarea globală.

Materialul conține 4 planșe cu 7 jetoane și ilustrează povestea unui pui de vulpe, care despodobește bradul. Copilul va fi ajutat să povestească scena detaliat, prin procedeul indiciului colorat. Procedeul presupune adăugarea unui detaliu colorat pe fiecare planșă, astfel încât copilul cu dificultăți în exprimarea discursului narativ să poată povesti secvența ilustrată. Copilul trebuie doar să urmărească indiciul colorat care apare pe fiecare planșă și să îl verbalizeze.

Logopedul/părintele poate formula începutul poveștii, astfel: „A trecut Crăciunul! Vulpișor se pregătește să despodobească bradul.” Din acest moment, copilul va continua povestea, urmărind indiciile colorate care apar pe fiecare jeton: Vulpișor a luat un coș, în care să așeze decorațiunile …” .

Pentru a utiliza materialul, planșele trebuie tipărite A4 color, jetoanele decupate și, dacă e posibil, laminate. Materialul este conținut premium și poate fi descărcat prin abonament. Vă aștept în Club Logorici!

Alte metariale în care am utilizat acest procedeu al indiciului colorat, găsiți aici:

Toamna în parc

La fereastră

Vulpișor începe școala

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Logorici – oferta de servicii și produse logopedice

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Arhive

Mapa sunetului R

Categorii

Mapa sunetului Ș

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!