25$ reducere Rezzimax Tuner Pro

Cutiuța cu povești: Petrecerea


O nouă povestire după imagini, în seria ,,Cutiuța cu povești”: Petrecerea. Este povestea unui băiețel de 5 ani, care își serbează ziua de naștere.

Copilul este ajutat să nareze acțiunea, prin oferirea indiciilor vizuale. Exercițiul are ca obiectiv dezvoltarea abilităților de limbaj expresiv și este potrivit pentru copii de 4-6 ani sau pentru copii mai mari, cu întârziere în dezvoltarea limbajului.

Povestirea are 12 indicii. Imaginile-ancoră au menirea de a facilita cursivitatea povestirii și de a-l ajuta pe copil să inventeze întâmplarea, dându-i anumite sugestii pentru desfășurarea acțiunii. Copilul trebuie încurajat să povestească amănunțit, să dea nume personajelor, să relateze și alte secvențe, respectând tema poveștii.

Iată un exemplu de discurs narativ, pe suportul vizual al acestui exercițiu, cu început dat:

,,Mă numesc Matei. Astăzi este ziua mea, împlinesc 5 ani și am invitat câțiva prieteni: pe Laura, vecina mea, pe Andrei și Victor, prietenii mei de la grădiniță. Mi-au adus cadouri, iar eu le-am dat coifuri, baloane și fluiere. Am avut multe surprize: un magician a scos un iepure din joben, clovnul ne-a amuzat cu jongleriile lui. Fratele meu mai mare și sora mea au cântat și am dansat împreună. Apoi părinții au adus tortul, am suflat în cele 5 lumânări, mi-am pus o dorință și am mâncat fiecare o felie delicioasă. Mama ne-a făcut multe poze. Când petrecerea s-a terminat, am deschis cadourile. Ce petrecere frumoasa! Am fost foarte fericit astăzi!”

Exercițiul poate fi lucrat și în scris, de școlarii de 8-9 ani, ca cerință de compunere cu temă dată, pe suport vizual.

Apăsați butonul Start pentru a începe exercițiul:

Altă poveste din seria ,,Cutiuța cu povești” găsiți aici:

Cutiuța cu povești: În parc

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

2 comments on “Cutiuța cu povești: Petrecerea

Oana

Imi place foarte mult ideea povestii. Copiii sunt atrasi de petreceri si realizand o poveste despre subiectele lor preferate , sigur vor comunica si se vor exprima mai usor. Se poate sa primesc linkul de wordwall pentru a-l impartasi cu princhindeii de la grupa?
Multumesc!

Reply

Contul meu de Wordwall nu este public. Am ales să încorporez jocurile pe blog. Le puteți juca direct pe Logorici. Mulțumesc pentru feed-back!

Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Ghid de dezvoltare personală pentru copii – caiet interactiv

Arhive

Categorii

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!