Cu ce silabă începe cuvântul?


„Cu ce silabă începe cuvântul?” este un material cu fișe de lucru pentru dezvoltarea abilităților de procesare fonologică. Poate fi utilizat pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani, cu dezvoltare tipică a limbajului scris-citit sau cu dislexo-disgrafie. Despre conștiința fonologică și rolul ei în dezvoltarea scris-cititului am postat un articol mai larg AICI.

Materialul conține 9 fișe de lucru (108 exerciții), prin care copilul va exersa analiza fonetică, identificând silaba cu care încep cuvintele desemnate de imagini. Pentru recunoașterea grafică, vizuală, am utilizat scrierea cu litere mari de tipar a silabelor și cuvintelor, deci puteți lucra fișele și ca exerciții de lexie. Copiii mai mici (5 ani) vor lucra exercițiile doar la nivel fonetic.

Fișele cu sunetele F, V, S, L și R pot și exersate și în terapia dislaliei.

Materialul este prima resursă a anului în Club Logorici, deci poate fi descărcat prin abonament. Referitor la acest aspect, am câteva noutăți legate de tipurile de abonament:

  • Din acest an, este disponibil un nou tip de abonament (abonament Favorit), în care resursele sunt clasificate pe tipuri de tulburări, fiind disponibile 3 arhive cu materiale, pentru tulburări de pronunție, tulburări de scris-citit și tulburări de dezvoltare a limbajului. Aveți detalii aici: Abonament Favorit
  • Abonamentul Logoped și Mentorat au valabilitate 12 luni, de la 1 ianuarie la 31 decembrie și dată fixă de expirare (31 decembrie 2023), așadar recomand abonarea la începutul anului, pentru cei care urmăresc activitatea de mentorat
  • Persoanele care se abonează mai târziu, vor avea acces la întreaga arhivă a materialelor premium postate în club de la 1 ianuarie, indiferent de data abonării, data expirării abonamentului fiind aceeași, 31 decembrie 2023.

Vă aștept cu drag în Club Logorici, să ne bucurăm împreună de materiale de calitate!

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Logorici – oferta de servicii și produse logopedice

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului Ș

Arhive

Mapa sunetului R

Categorii

Mapa sunetului S

Corectarea pronunției – fișe de lucru

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!