Aplicație drag&drop de Crăciun


„Logopedie cu Moș și brad și veselie” este o aplicație drag&drop de Crăciun, pentru dezvoltarea limbajului și exersarea pronunției, un material cu activități atractive, ludice și deloc monotone. Aplicația este realizată în Power Point și conține 10 slide-uri cu activități pe tema Crăciunului. Copilul va manipula imaginile pe ecran, le va așeza conform sarcinilor și va vorbi despre ceea ce face. Fiind pe final de semestru, puteți folosi aplicația ca instrument de evaluare semestrială pentru dislalie, retardul de limbaj sau tulburările de ritm și fluență a vorbirii.

INSTRUCȚIUNI – aplicația nu rulează în modul Slide Show. Doar selectați fiecare slide din stânga și lucrați sarcinile, mișcând imaginile pe ecran, conform cerințelor.

Fiecare slide (4-13) are o sarcină specifică, prin care se urmărește nivelul de dezvoltare a limbajului receptiv și expresiv, modul de articulare a sunetelor sau cursivitarea vorbirii.

Slide-ul 4. Ajut-o pe spiridușă să-i ducă scrisorile copiilor lui Moș Crăciun, pronunțând corect silabe directe/ inverse! Logopedul va scrie pe fiecare fulg sunetul pe care vrea să îl consolideze în silabe.

5. Împodobește bradul de Crăciun cu decorațiunile care îți plac! Folosește enunțul: „Decorez bradul de Crăciun cu…”

6. Decorează casa și pregătește-o de sărbătoare! Folosește enunțul: „Pregătesc/ decorez casa pentru Crăciun cu…”

7. Moșul e confuz! Ajută-l să aleagă cadourile care crezi că ar bucura un băiat! Logopedul/ copilul va pune pe rând fiecare imagine pe bulina de dialog și va întreba: „Mărul i-ar plăcea băiatului?”, copilul va răspunde cu Da sau Nu, apoi va așeza imaginea pe emoticonul fericit sau trist.

8. Moșul e confuz! Ajută-l să aleagă cadourile care crezi că ar bucura o fată! Logopedul/ copilul va pune pe rând fiecare imagine pe bulina de dialog și va întreba: „Oița i-ar plăcea fetei?”, copilul va răspunde cu Da sau Nu, apoi va așeza imaginea pe emoticonul fericit sau trist.

9. Scrisoare către Moș Crăciun: Alege din chenar și așază pe lista Moșului ce ți-ai dori să îți aducă de Crăciun. Spune dacă ai alte preferințe. Moșul te ascultă! De ce crezi că meriți aceste cadouri?

10. Ajută-i pe spiriduși să pună în sania Moșului cadourile cerute! Logopedul va formula sarcina. Ex.: „Pune în sania Moșului cadoul dreptunghiular, albastru”

11. Ajută-l pe Moș Crăciun să pună în sac cadourile, urmărind umbra fiecărei imagini!

12. Moșul e flămând! Greu drum a avut până a ajuns la tine! Ce vrei să-i dai de mâncare?

13. Spune ce cadou a primit fiecare copil! Așază fiecare imagine pe umbra potrivită și formulează răspunsul în propoziții! Ex.: „Natașa a primit de la Moș Crăciun o păpușă!” (consolidarea/ evaluarea sunetului Ș).

IMPORTANT!!! Când închideți aplicația, NU SALVAȚI DOCUMENTUL! În felul acesta, la redeschidere, imaginile vor fi așezate în chenare și pregătite pentru a fi din nou folosite.

Vedeți aici un scurt video de prezentare:

Materialul este conținut premium și poate fi descărcat de membrii Clubului Logorici în această săptămână. Dacă vă place, vă aștept în club!

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Urmărește

Arhive

Categorii

Traducere

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!