„Alintă-mă!” – joc logopedic pentru corectarea sunetului Ș


„Alintă-mă!” este un joc logopedic pentru corectarea sunetului Ș. Conține 20 de imagini ale unor cuvinte care, transformate în diminutive, conțin sunetul Ș în diferite poziții: ou-oușor, cățel-cățeluș, rechin-rechinaș, borcan-borcănaș etc. Jocul se va utiliza în etapa de consolidare a sunetului Ș în cuvinte. Logopedul va prezenta câte un jeton și-i va cere copilului să alinte cuvântul din imagine. Se vor da câteva exemple de diminutive, până când copilul va înțelege sarcina (ex: fată-fetiță). Puteți cere copilului și să formuleze propoziții cu fiecare diminutiv, pregătind automatizarea sunetului.

Dacă aveți în grupă mai mulți copii (competitivi și mai mari ca vârstă, 7-9 ani), puteți juca jocul sub forma unui concurs. Se împart jetoanele, fiecare copil alintă un cuvânt, primește un punct pentru fiecare diminutiv bun (care să conțină sunetul Ș; ex. un diminutiv pentru borcan poate fi borcănel, dar nu conține sunetul Ș; diminutivul corect, în acest joc, este borcănaș) și 2 puncte pentru fiecare diminutiv pronunțat corect. Câștigă jocul copilul care a acumulat cele mai multe puncte.

Materialul este conținut premium, destinat membrilor Clubului Logorici. Dacă vă place, vă aștept în club!

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

4 comments on “„Alintă-mă!” – joc logopedic pentru corectarea sunetului Ș

Cum pot accesa jocul logopedic „Alintă-mă!”?

Reply

Buna seara, prin abonament. Aveti aici detalii despre tipurile de abonament: https://www.logorici.ro/club-logorici/nivele-abonament/

Reply
Valeria

Bună seara,
Din păcate am ratat descărcarea materialului de săptămâna trecută „Alintă-mă!”! Există vreo posibilitate de a mai avea acces la el?
Mulțumesc anticipat!

Reply

Buna ziua, vi l-am trimis pe mail.🤗

Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mapa sunetului R

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului S

Urmărește

Arhive

Categorii

Traducere

error

Iți place blogul? Abonează-te pentru a afla noutățile!