Alfabet fără secrete


Astăzi vă prezint trei resurse pentru învățarea literelor alfabetului:

„Alfabet fără secrete” este un material care conține 29 de fișe de lucru pentru exersarea grafiei literelor mari de tipar, pe contur punctat. Pe fiecare planșă este o literă mare a alfabetului, o imagine a unui cuvânt care începe cu litera respectivă și patru rânduri cu litere conturate. Exersarea grafiei literelor mari de tipar are ca scop însușirea cognitivă a literei (învățarea literei), în vederea realizării citirii.

În interiorul fiecărei imagini, copilul va contura litera de mai multe ori, ceea ce va facilita asocierea grafem-fonem (asocierea literei cu sunetul care îi corespunde). Exemplu: D de la dinozaur.

„Poeziile alfabetului” este un material care conține 27 de planșe cu poezii, pentru facilitarea învățării literelor. Fiecare literă este asociată cu imaginea unui cuvânt, care începe cu litera respectivă. Versurile îl vor ajuta pe copil să realizeze corect raportul fonem-grafem, etapă esențială pentru învățarea citirii.

„Alfabetul numelor” este un material care conține 26 de fișe de lucru pentru exersarea grafiei literelor mari de tipar și facilitarea învățării literelor. Fișele conțin câte un vers ilustrat al unei poezii despre alfabet, în care fiecare literă este asociată cu un nume (A – Ana, B – Barbu…) și câte două rânduri cu litera mare de tipar, pe contur punctat.

Materialele sunt resurse premium și pot fi descărcate de abonații Clubului Logorici. Dacă vă plac, vă aștept în club!

Distribuie articolul:

Întrebări sau comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Logorici – oferta de servicii și produse logopedice

Mă găsești și aici

Notificări prin email

Introdu adresa de email și vei primi notificări când vor fi publicate articole noi.

Mapa sunetului Ș

Arhive

Mapa sunetului R

Categorii

Mapa sunetului S

Corectarea pronunției – fișe de lucru

Traducere

Nu puteți copia conținutul acestei pagini!