noriel.ro

cartepedia.ro

Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Simpozion național de logopedie

5 mai 2018/10:00

Centrul Logopedic Interșcolar Bacău și Grădinița cu Program Prelungit nr. 31 Bacău, în colaborare cu Ispectoratul Școlar al Județului Bacău și Centrul de Resurse și Asistență Educațională Bacău, vă invită sâmbătă, 28 aprilie 2018 la Simpozionul Național „Bune practici de colaborare în prevenirea şi terapia tulburărilor de limbaj”, ediţia a VIII-a.

Tema ediției din acest an este Prevenirea și corectarea tulburărilor de scris – citit

 ARGUMENT:

Prevenirea tulburărilor de limbaj şi consolidarea achiziţiilor obţinute pe parcursul terapiei logopedice se pot realiza cu maximum de eficienţă în mediul educaţional şi familial al copilului. Experiența dobândită în activitățile terapeutice și didactice cu copiii cu tulburări de limbaj demonstrează că reușita acestora este corelată îndeosebi cu nivelul competențelor cadrului didactic și ale terapeutului, dar ea nu poate fi deplină fără implicarea și colaborarea unei întregi echipe. De aceea, o colaborare strânsă între profesorul logoped şi educatoare, învăţători, profesori şi părinţi este de natură să optimizeze dezvoltarea limbajului şi a comunicării copilului şi progresul său şcolar.

Simpozionul prilejuieşte împărtăşirea unor experienţe cât mai diverse de colaborare între profesionişti în beneficiul dezvoltării copilului.

SCOP:

Împărtăşirea preocupărilor profesorilor logopezi şi ale cadrelor didactice privind prevenirea şi corectarea tulburărilor de scris-citit ale copiilor şi elevilor.

GRUP ŢINTĂ: simpozionul  este adresat cadrelor didactice din învăţământul de masă, învățământul special și special integrat, C.J.R.A.E., centre logopedice, C.S.E.I. și  tuturor celor care doresc să împărtăşească reuşitele colaborărilor în vederea prevenirii şi corectării tulburărilor de scris-citit.

OBIECTIVE:

  1. Valorificarea experienței şi preocupărilor privind prevenirea şi corectarea tulburărilor de scris-citit.
  2. Împărtăşirea rezultatelor obținute în prevenirea şi corectarea tulburărilor de scris-citit.
  3. Implicarea cadrelor didactice în calitate de parteneri educaționali în derularea unor proiecte mai ample şi activități comune de prevenire și corectare a tulburărilor de limbaj.

LOC DE DESFĂȘURARE: Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 31, str. Bicaz, nr. 3, Bacău

Înscrierea participanților se va face electronic, pe baza Fişei de înscriere, în perioada 02.  – 31. 03. 2018.

Detalii despre simpozion (condiții de participare, condiții de redactare a lucrărilor) aici.

Fișa de înscriere simpozion 2018 Descarcă

ANUNȚ

Din motive obiective, organizatorii simpozionului au decis amânarea evenimentului pentru data de 5 mai 2018, ora 10.

Detalii

Data:
5 mai 2018
Timp:
10:00
error

Iți place blogul? Abonează-te, pentru a afla noutățile!